Foto: LETA

Jaunajā Saeimā, kuras deputāti svinīgo solījumu deva 1. novembrī, darbosies kopumā 24 līdzšinējie pašvaldību deputāti, no kuriem vairāki ir līdzšinējie vietvaru līderi. Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis ar savas padomnieces Ellas Pētermanes starpniecību portālam "Delfi" atzīst, ka ir pozitīvi vērtējama šo deputātu ievēlēšana 14. Saeimā.

Tas vēlreiz apliecina iedzīvotāju augsto uzticēšanās līmeni vietējiem politiķiem – pašvaldības deputātiem, viņš norāda.

LPS vadītāja vērtējumā tas arī veicinās Saeimas kopējo izpratni par pašvaldību vajadzībām un lomu valsts tautsaimniecībā un ekonomiskajā attīstībā.

Attiecībā uz jaunajiem deputātiem, kuri stājas to kolēģu vietā, kuri ievēlēti Saeimā, nav šaubu, ka viņi ātri iestrādāsies un apgūs savus pienākumus. Šiem deputātiem būs iespēja turpināt darbu pie savas pašvaldības izaugsmes un vairot iedzīvotāju uzticību vietvarai.

Noteikti sarežģījumus un problēmas tas pašvaldības darbā neradīs, viņš norāda.

"Delfi" jau rakstīja, ka 14. Saeimā ievēlēts līdzšinējais Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns (AS), kurš šonedēļ turklāt kļuvis arī par valsts otro augstāko amatpersonu – Saeimas priekšsēdētāju.

Pašvaldības vadītāja krēslu pret Saeimas deputāta amatu nomainīja arī Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (JV), Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa (JV) , Siguldas novada pašvaldības vadītājs Uģis Mitrevics (NA), Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (AS), kā arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Deksnis (AS).

Vairāk par Saeimā no dažādiem sarakstiem ievēlēto līdzšinējo pašvaldību līderu turību iespējams lasīt šajā rakstā.

Savukārt par "Jaunās vienotības" un Nacionālās apvienības līdzšinējo vietvaru deputātu rocību iespējams vairāk lasīt šeit, par "Apvienotā saraksta" un "Progresīvo" vietvaru deputātu mantisko stāvokli iespējams lasīt šajā rakstā, bet par Zaļo un zemnieku savienības un "Latvija pirmajā vietā" līdzšinējo pašvaldību deputātu rocību iespējams lasīt šeit.

Tāpat jau ziņots, ka uz 14.Saeimas pirmo sēdi bija ieradušies 99 no 100 deputātiem. Saeimas sēdei nebija reģistrējies deputāts Gundars Daudze (ZZS), kurš savu prombūtni skaidroja ar saslimšanu. Pirmajā sēdē deputāti deva svinīgo solījumu, pēc kura došanas Saeima apstiprināja deputātu pilnvaras un ievēlēja parlamenta prezidiju.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu līdz ar jaunievēlētās Saeimas sanākšanu uzskatāms, ka Ministru kabinets ir atkāpies, tādēļ sēdi paredzēts noslēgt ar valdības paziņojumu par savu pilnvaru nolikšanu.

Līdzšinējā valdība turpinās pildīt savus pienākumus līdz brīdim, kad Saeima būs izteikusi uzticību jaunam Ministru kabinetam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!