Foto: LETA

Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā notiesātais policists Pāvels Hristoforidi vērsies Administratīvajā rajona tiesā, sūdzoties par apstākļiem, kādi bijuši policijas izolatorā, kurā viņš turēts 2011.gada vasarā.

Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā Hristoforidi sūdzība otrdien, 21. janvārī tika izskatīta pēc būtības, bet nolēmums tajā būs pieejams 8.februārī pēc plkst.15, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme.

Hristoforidi sūdzas par apstākļiem, kādos viņš turēts, būdams ievietots Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas izolatorā 2011.gada vasarā.

Hristoforidi uzskata, ka minētie apstākļi bijuši normatīvo aktu prasībām neatbilstoši, tāpēc pieteicējs lūdz atzīt VP faktisko rīcību par prettiesisku, kā arī atlīdzināt viņam nodarīto personisko un morālo kaitējumu.

Kā ziņots, par apstākļiem Jelgavas policijas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas vietā iepriekš sūdzējās arī Pāvela Hristoforidi brālis Deniss Hristoforidi, kurš arī ir apsūdzēts Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā.

Administratīvā rajona tiesa pērn nolēma, ka par turēšanu nepietiekami apgaismotā telpā valstij būs jāmaksā Denisam Hristoforidi morālā kaitējuma atlīdzība 50 latu apmērā. Deniss Hristoforidi gan bija prasījis 3000 latu atlīdzību.

Kā ziņots, pagājušā gada decembrī Zemgales apgabaltiesa, pirmajā instancē izskatot Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietu, Pāvelam Hristoforidi un Denisam Hristoforidi piesprieda attiecīgi 18 un 20 gadu cietumsodus. Šis spriedums gan vēl nav stājies likumīgā spēkā, tas ir pārsūdzams. Abi brāļi patlaban atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!