Rīgas apgabaltiesa, otrdien sākot izskatīt krimināllietu par kriminālajās aprindās pazīstamā Jurija Voļvača slepkavību, izbeidza krimināllietu pret apsūdzēto Andreju Kravcovu sakarā ar viņa nāvi. Prokurors tiesai lūdz izbeigt krimināllieta pret Kravcovu sakarā ar apsūdzētā nāvi.
Kravcovs pērnā gada 27.decembrī mira, atrodoties apcietinājumā Centrālcietumā. Kopumā Kravcovs bija apsūdzēts pēc četriem dažādiem Krimināllikuma pantiem, tai skaitā arī par slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Sākot tiesas izmeklēšanu, divi apsūdzētie - 1967.gadā dzimušais Andris Verhovskis, kas apsūdzēts par slepkavības organizēšanu un 1975.gadā dzimušais Oļegs Ožs, kurš apsūdzēts par slepkavības atbalstīšanu un izpildīšanu, savu vainu izdarītajos noziegumos neatzina, kā arī neatzina cietušās puses civilprasību vairāk nekā 1000 latu apmērā par bēru izdevumiem. Savukārt apsūdzētā, 1968.gadā dzimusī Irina Ziborova, kura apsūdzēta par neziņošanu, savu vainu izdarītajā noziegumā atzina.

Tiesa izmeklēšanu sāka ar nogalinātā Voļvača mātes nopratināšanu, kas tiesai atzina, ka viņas dēls bijis ietekmīgs cilvēks ar plašiem sakariem. Viņa teica, ka dēls nekad neesot gājis laukā nakts laikā "pie narkomāna", kāds esot Verhovskis.

"Šie ir izpildītāji. Galvenā šeit [tiesā] nav," pauda Voļvača māte. Viņa uzskatot, ka liktenīgajā naktī Voļvaču no mājas esot izvilinājis kāds viņam labi zināms un uzticams cilvēks, bet Verhovskis tas neesot.

Sieviete arī stāstīja, ka neilgi pirms nāves dēls viņai teicis par savām nojautām, ka tiekot izsekots, un tādēļ izmantojis miesassarga pakalpojumus. Pēc cietušās liecību noklausīšanās tiesa izsludināja pārtraukumu līdz 3.aprīlim, plkst.14, jo tiesā nebija ieradusies otra cietusī - Voļvača sieva.

Tiesa arī apmierināja Verhovska prasību uz tiesas sēdi uzaicināt četrus papildu lieciniekus, kuri, pēc apsūdzētā teiktā, varot paskaidrot lietas apstākļus, un eksperts kriminālists, kurš veicis ballistisko ekspertīzi.

Krimināllieta tiesai tika nodota pagājušā gada oktobrī. Kopumā lietā apsūdzētas četras personas, kurām apsūdzības celtas par slepkavību, nelikumīgu narkotiku iegādāšanos un glabāšanu, kā arī par neziņošanu par nozieguma izdarīšanu.

Apcietinājumā atrodas divi apsūdzētie Verhovskis un Ožs, bet Ziborovai kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība. Voļvača slepkavības motīvi tā arī nav noskaidroti. Apsūdzētie ir narkomāni, un noskaidrots, ka slepkavība iecerēta, esot narkotiku reibumā.

Voļvačs tika nogalināts 2000.gada 27.janvāra naktī ap plkst.2 Rīgas centrā, netālu no savas mājvietas. Viņš tika nogalināts no mugurpuses ar sešiem šāvieniem no 9 milimetru kalibra ieroča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!