No policijas redzesloka pazudis viens no diviem jauniešiem, kuri šā gada septembra sākumā tika aizturēti aizdomās par divu Rīgas trolejbusu sašaušanu un pieturvietas bojāšanu.

Toreiz policija aizturēja divus 15 un 17 gadus vecus jauniešus, kuriem tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Tur viņi atradās divus mēnešus, bet tad tiesa lēma, ka jauniešiem ir piemērojams ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viens no viņiem ir pazudis un policija sākusi šī jaunieša meklēšanu, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš.

Patlaban kriminālprocess tiek gatavos nodošanai prokuratūrai, lai lūgtu uzsākt kriminālvajāšanu pret abiem jauniešiem. Līdzko pazudušais būs atrasts, lietu nodos prokuratūrai.

Jau ziņots, ka 2.septembrī, kad tika izdarīts šis likumpārkāpums, policija aptaujāja iespējamos notikušā lieciniekus, kas sniedza noderīgu informāciju. Proti, cilvēki bija pamanījuši dzeltenas krāsas motorolleru ar ārzemju valsts numura zīmēm, kā arī visai precīzi ievēroja iespējamo vainīgo jauniešu pazīmes.

3.septembrī pa dienu patruļpolicijas darbinieki identificēja un aizturēja 15 gadus veco jaunieti, bet vakarpusē savā dzīvesvietā tika aizturēts arī 17 gadus vecais puisis, kurš dzīvo netālu no Ludzas ielas pieturas. Dzīvoklī policisti atrada arī lietiskos pierādījumus.

Kā policijai skaidrojuši puiši, uz trolejbusiem šauts, jo viņi vienkārši izklaidējušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!