Turpinot Liepājas iedzīvotāja, piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanu, Valsts policija aplēsusi 40 kvadrātkilometru lielu teritoriālo platību Grobiņas novadā, kurā zēns varētu atrasties, informē policijā.

Iespējamo meklēšanas teritoriju policija noteikusi, ņemot vērā ne tikai bērna vecumam atbilstošas fiziskās spējas, bet arī ceļa segumu un apkārtnes īpašības. Vienlaikus policija norāda, ka aprēķins nevar būt pilnīgi precīzs, tādēļ noteikta pēc iespējas lielāka teritorija, kurā zēnu meklēt.

Papildu ņemts vērā, ka piecgadīgam bērnam nav pieauguša cilvēka uztvere un domāšanas spējas. "Stresa situācijā bērns, visticamāk, pārvietojies haotiski, un varēja nokļūt jebkur, tādēļ vēl jo grūtāk ir noteikt, kāds varēja būt turpmākais zēna ceļš," komentē likumsargi.

Zēna meklēšanu šajā apvidū būtiski apgrūtina teritorijā esošās stigas un meži, tādēļ Valsts policija lūdz atsaukties personas ar kvadracikliem vai citiem braukšanai šādā vidē piemērotiem transportlīdzekļiem, aicinot viņus likumsargiem palīdzēt aptvert lielāku pārmeklēšanas platību.

Personas, kurām ir attiecīgās prasmes un iespēja pārmeklēt mežaino apvidu ar kvadracikliem, krosa motocikliem un līdzīgiem braukšanai attiecīgajā vidē paredzētiem transportlīdzekļiem, aicinātas atsaukties, zvanot pa tālruni 29152118.

Otrdien Grobiņas novadā turpinās zēna meklēšana, piesaistot Nacionālos bruņotos spēkus un Liepājas pilsētas pašvaldības policiju. Ņemot vērā, ka šajā apkārtnē ir meži, piesaistīti arī vietējie brīvprātīgie – mednieki, kuri pārzina apkārtnes mežus. Savukārt naktī uz otrdienu Dubeņu apkārtnes pārmeklēšanā iesaistījusies brīvprātīgo organizācija "bezvēsts.lv".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka, analizējot izņemtos 200 stundu ieraksta videofailus, likumsargi atklājuši nozīmīgu pavedienu par Ivana Berladina pārvietošanos pazušanas dienā, 1. jūlijā. Pēc pavisam sīka video fragmenta, kurā bijis iespējams saskatīt vien daļu no Ivana sandales, izmeklētāji atklājuši, ka zēns, visticamāk, sajaucis autobusu pieturas un braucis līdz pat Dubeņiem, kur izkāpis.

Policija iepriekš skaidroja, ka pazušanas dienā zēns sākotnēji izkāpis autobusa galapunktā Kuršu laukumā, kur, visticamāk, sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Ņemot vērā jauniegūto informāciju, Valsts policijas izmeklētāji atklājuši, ka zēns izkāpis autobusa gala punktā Dubeņos, kur, spriežot pašreizējās informācijas, zēns arī palicis. Jau svētdien, 9. jūlijā, Valsts policija pār Dubeņiem pacēlusi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteru, lai no gaisa pārmeklētu teritoriju. Pirmdien meklēšana turpinājās, sākot ar Dubeņu apkārtni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!