Jūlija vidū Rīgas rajonā pazudušais Ērika Kažas un Vasīlija Meļņika kompanjons, bijušais AS "Baltijas holdings" finanšu menedžeris Maksims Francevs nedēļas nogalē, iespējams, atrasts nošauts kādā Rīgas rajona mežā.
Tiesībsargājošajās iestādēs pastāstīja, ka nošauts vīrietis atrasts Babītes pagastā netālu no vietas, kur iepriekš tika atrasta Franceva lietotā automašīna. Nošautais vīrietis, iespējams, ir Francevs.

Rīgas rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Inguna Gaile apstiprināja, ka svētdien, 7.septembrī, Rīgas rajona Olaines pagastā, četrus kilometrus no Jelgavas šosejas līdzās autoceļam Babīte-Salaspils, mežā atrasts cilvēka līķis sadalīšanās stadijā.

Pēc Gailes teiktā, policija pašlaik noskaidro mirušā personību, kā arī nāves apstākļus. Policijas pārstāve apliecināja, ka pašlaik krimināllieta par šo gadījumu vēl neesot ierosināta, taču likumā noteiktajā laikā par to tiks lemts.

Plašākus komentārus par to, vai mirušais ir atpazīts un vai viņa nāve iestājusies vardarbīgi, Gaile izmeklēšanas interesēs atteicās atklāt.

Policijas pārstāve piebilda, - lai noskaidrotu cilvēka personību, nozīmētas vairākas ekspertīzes, pēc kuru rezultātu saņemšanas arī tiks lemts par turpmākām procesuālām darbībām.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, vīrieti pagaidām izdevies identificēt tikai pēc apģērba, jo līķis bijis sadalīšanās stadijā. Arī tiesu medicīnas eksperti oficiālu nāves iemeslu vēl likumsargiem nav snieguši, taču, apskatot līķi, ticis atklāts caurums galvaskausā, kas, iespējams, ir šauta brūce.

Mirušais bija ģērbies gaiši zaļganās biksēs ar brūnu siksnu, gaiši zilganā kreklā un brūnās kurpēs.

Jūrmalas policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieces pienākumu izpildītāja Evita Spalvēna apliecināja, ka mirušais bija ģērbies zīda auduma biksēs, gaišās kurpēs un viņam bijusi brūnas krāsas siksna ar uzrakstu "Boss".

Iepriekš tika izskanējusi informācija, ka Francevs pirms mīklainās pazušanas, iespējams, bija piesavinājies 1,5 miljonus ASV dolāru.

Kā ziņots, šā gada 15.jūlijā ar iesniegumu Jūrmalas policijā vērsās 1975.gadā dzimušā Franceva sieva un paziņoja, ka no rīta vīrs devies uz darbu, taču tur nav ieradies un mājās arī nav atgriezies.

Policisti uz autoceļa Rīga-Babīte atrada 2002.gadā ražotu automašīnu "Mercedes Benz SL500", kas piederēja citam vīrietim, bet to izmantoja Francevs. Automašīna bija slēgta, un tai nebija nekādu bojājumu.

Līdz šim policija bija ierosinājusi meklēšanas lietu - vīrietis tiek meklēts kā bezvēsts pazudušais.

Jāatgādina, ka Ekonomikas policijas pārvalde augustā saņēma iesniegumu no Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datu bāzē neatrodamas kompānijas "Kattegat Tredging Shipping Ltd." pārstāvja Valērija Smirnova, kurš ziņoja par firmas bijušā direktora Franceva rīcību - četru kuģu pārdošanā iegūtie līdzekļi tiek izmantoti automašīnu un nekustamo īpašumu iegādei.

Neoficiāli tika minēts, ka "Kattegat Tredging Shipping Ltd." ir viena no ārzonas struktūrām, kas bijusi saistīta ar "Baltijas holdingu", un pārdotie kuģi bijuši atliekas no holdingā ietilpušās, tagad likvidējamās AS "Latvijas ūdensceļi". Notikušo šie avoti skaidrojot ar bijušo partneru Meļņika un Kažas pārmērīgu uzticēšanos atsevišķiem kompanjoniem.

"Eiroholdinga" preses sekretārs Jānis Stepītis iepriekš skaidroja, ka Francevs nav ne firmas, ne ar to saistīto uzņēmumu darbinieks. Viņš apstiprināja, ka pazudušais līdz pērn notikušajai "Baltijas holdinga" sadalīšanai strādājis holdinga mātesuzņēmumā. Francevs bijis finanšu speciālists un atbildējis par starptautiskajiem sakariem.

Saskaņā ar "Baltijas holdinga" akcionāru sapulču protokoliem Francevs ilgu laiku bijis trešā lielākā holdinga akcionāra - Īrijā reģistrētās ārzonas firmas "21st Century Industrial Trust Limited" - oficiālais pārstāvis. Šo posteni viņš saglabājis vēl pagājušā gada 9.decembra akcionāru sapulcē, kurā tika pieņemts lēmums par īpašuma sadalīšanu starp Meļņiku un Kažu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!