Foto: Shutterstock

Aizvadītās nedēļas nogalē, 11. maijā, pulksten 14.06 Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēma izsaukumu uz Vecrīgu, kur kādā īres namā vieni no pastāvīgajiem īrniekiem sākuši taisīt nekārtības, tādejādi traucējot arī turpat dzīvojošajiem tūristiem, informē policijā.

Ierodoties norādītajā adresē, sastapts nama pārvaldnieks, kurš pastāstīja, ka pie viņa vērsušies īres namā dzīvojošie Spānijas pilsoņi. Pāris sūdzējies, ka blakus dzīvoklī naktī notikusi ballīte, savukārt pēc aizrādījumiem nogriezt mūziku klusāk, jaunieši viņu ārdurvis appūtuši ar ugunsdzēšamā aparāta putām.

Rīta pusē daļa no jauniešiem durvis nomazgājuši, taču putas tikušas arī mājoklī un daudzviet palikušas kāpņu telpā.

Likumsargi pēc pārrunām gan ar tūristiem, gan apsaimniekotāju, devās uz jauniešu dzīvokli.

Tikai pēc ilgstošas klauvēšanas viens no jauniešiem durvis atvēra. Īrnieks apgalvoja, ka iepriekšējā vakarā esot uzaicinājis pie sevis vairākus draugus. Visi devušies uz Vecrīgu, bet pēc tam nolēmuši turpināt izklaides dzīvoklī. Mājoklī esot ieradušies arī vairāki viņam nepazīstami cilvēki, tādēļ viņš teica, ka nezinot kurš tieši uz kaimiņu durvīm izpūtis ugunsdzēšamo aparātu.

Turpat dzīvoklī arī pamanīti vēl citi jaunieši. Blakus stāvošā Spānijas pilsone atpazina vienu mājoklī esošajiem jauniešiem kā pārkāpēju. Puisim lūgts iznākt no dzīvokļa, lai atsevišķi veiktu pārrunas.

Iespējamais vainīgais apgalvoja, ka esot tikko pamodies un neko par notikušo nezinot. Pārrunu laikā atklājās vairākas pretrunas puiša un viņa draugu skaidrojumos.

Veicot pārrunas ar visām notikumā iesaistītajām pusēm, panākta vienošanās, ka jaunieši izmazgās un izvēdinās kāpņu telpu, kā arī nopirks jaunu ugunsdzēšamo aparātu.

Tāpat viņi likumsargu klātbūtnē atvainojās tūristiem par savām izdarībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!