Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa 2.februārī noraidīja bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieka Ilmāra Susēja prasību par viņa atjaunošanu amatā KNAB.

Kā norādīja tiesas preses sekretāre Inta Šaboha, 2.februārī lietā jau bija pieejams pilnais spriedums, kuru var pārsūdzēt Augstākās tiesas Civillietu departamentā 30 dienu laikā.

Šis spriedums ir analogs pirmās instances tiesas pagājušā gada septembra spriedumam.

Šajā lietā 2005.gada 29.septembrī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apturēja tiesvedību - to nācās apturēt, lai Satversmes tiesa izvērtētu togad pieņemto grozījumu likumdošanā, kas liedz bijušajiem Valsts drošības komitejas (VDK) darbiniekiem strādāt KNAB, atbilstību Satversmei. Tieši šī iemesla dēļ Susējs tika atbrīvots no KNAB.

Kā liecina LETA arhīvs, Susējs jau 2003.gadā savas saistības dēļ ar VDK bija spiests aiziet no darba Drošības policijā. Toreiz amatpersonas ne apliecināja, ne noliedza varbūtību, ka šī aiziešana no Drošības policijas saistīta ar Latvijas uzaicinājumu iestāties NATO. LETA jau informēja, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) diviem bijušiem VDK darbiniekiem, kuri strādāja KNAB, izsniedza pielaidi valsts noslēpumu saturošai informācijai.

VDK bijušo darbinieku strādāšana tiesībsargājošajās iestādēs masu medijos iepriekš netieši saistīta ar periodiskajiem ārvalstu speciālistu norādījumiem, ka Latvija nespēj aizsargāt NATO slepeno informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!