Foto: DELFI
Saistībā ar Pirmā Baltijas kanāla (PBK) sižetu par 16.martu Drošības policija (DP) pēc Nacionālās apvienības (NA) Saeimas deputāta Jāņa Dombravas iesnieguma sākuši kriminālprocesu, portālam "Delfi" apliecināja deputāts.

Politiķis uzskatīja, ka PBK sagatavotajā 16.marta videosižetā ir ne tikai izdomāts tulkojums sarunai, kas notika pie Brīvības pieminekļa, bet ir arī izmainīts audiomateriāls, pievienojot vecāka kunga balsi jaunietim. "Pārveidotais videomateriāls ir klaji provokatīvs, melīgs un cenšas sagrozīt faktus, lai radītu negatīvu iespaidu par Latvijas valsti un notiekošajiem leģionāru dienas pasākumiem," iepriekš teikts apvienības mājaslapā ievietotajā paziņojumā.

Tāpēc NA vērsās ar savām iebildēm DP un Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē.

Aprīļa sākumā DP ir uzsākusi kriminālprocesu atbilstoši Krimināllikuma 78. panta otrajai daļai par darbībām, kas, iespējams, apzināti vērstas uz etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu un kas izdarītas izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Dombrava, komentējot kanāla sižetu, norādīja, ka tas bijis "pretrunā vispārpieņemtiem žurnālistu ētikas kodeksa principiem, kuru viens no galvenajiem uzdevumiem ir sniegt patiesu un objektīvu informāciju bez falsifikācijas vai maldināšanas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!