Foto: Shutterstock
Pateicoties iedzīvotāja ziņojumam, Alojas novadā aizturēts iereibis autovadītājs ar medību bisi, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Sestdien, 4. jūlijā, VP saņēma aculiecinieka zvanu par kādu šoferi Alojas novadā, kurš, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā. Saņemtā informācija tika nodota VP Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas inspektoriem, kuri uzsāka transportlīdzekļa meklēšanu. Pēc īsa brīža policija pamanīja minēto transportlīdzekli. Izmantojot gaismas un skaņas signālus, tika dots rīkojums spēkratu apstādināt, stāstīja Vaskāne.

Vadītājs transportlīdzekli apturēja. Ar vīrieti uzsākta saruna, kuras laikā apstiprinājās aculiecinieka sniegtā informācija. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi, konstatēts, ka automašīnas vadītājs pie stūres sēdies alkohola reibumā, proti, 1,9 promiles. Tāpat pārbaudot automašīnas bagāžas nodalījumu, tika atrasta un izņemta medību bise, tādējādi pārkāpjot ieroču nēsāšanas noteikumus. Patlaban policijā notiek faktu pārbaude un tiks lemts par atbildību, piebilda policijas pārstāve.

Policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas un iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Aicinām rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā, tāpat nesēsties automašīnā, kur pie stūres atrodas iereibis vadītājs.

"Aicinām nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110," rosināja Vaskāne.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!