Pēc 17.aprīlī Jūrmalā savā automašīnā "Porsche Cayenne" nošautā Vjačeslava Stūraiņa bēru apmeklējuma, ceļā uz savām mājām Maskavā, Rīgas-Maskavas šosejas 391.kilometrā, Krievijas teritorijā, nošauts uzņēmējs Sergejs Ņesteruks, pirmdien ziņo laikraksts "Telegraf".
Kā norāda laikraksts, Ņesteruks, kurš tiek saukts arī par Taškentu, arī bijis viens no Stūraiņa zārka nesējiem.

Uzbrucēji uz Ņesteruka mikroautobusu izdarījuši vairākus šāvienus ar automātu, kā rezultātā gāja bojā gan Ņesteruks, gan mikroautobusa vadītājs, gan viņa miesassargs. Viens no mikroautobusa pasažieriem, AS "Promserviss" vadītājs, guvis dažādus ievainojumus, taču izdzīvojis un spējis nokļūt līdz slimnīcai, kur viņam sniegta medicīniskā palīdzība.

Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, apskatot notikuma vietu, saskaitījuši 20 šāvienu pēdas.

17.aprīlī Jūrmalā savā automašīnā "Porsche Cayenne" tika nošauts Vjačeslavs Stūrainis, kurš, pēc neoficiālas informācijas, ir saistīts ar kriminālo grupējumu, kas savulaik veidojies Krievijas Pleskavas apgabala pilsētā Veļikije Luki.

Jūrmalā notikusī slepkavība, iespējams, saistīta ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) aprīlī likvidēto naudas legalizācijas shēmu, vēsta laikraksts "Telegraf".

7.aprīlī VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas aizturēja vairākas personas, kas saistītas ar kāda noziedzīga grupējuma darbību.

Noziedzīgais grupējums nodarbojās ar pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jeb naudas atmazgāšanu un, pēc Finanšu policijas pārvaldes rīcībā esošās informācijas, kopš 2008.gada sākuma legalizējis noziedzīgā ceļā iegūtus līdzekļus vairāk nekā septiņu miljonu latu apmērā, informēja VID Komunikācijas daļā.

Kā norāda "Telegraf", noslepkavotajam Stūrainim bijusi tieša saistība ar VID likvidēto naudas legalizācijas lietu, taču viņš netika aizturēts. Tādēļ personas, kas zaudēja naudu VID darbības rezultātā, viņam izvirzījušas prasības, kuras noslepkavotais, visticamāk, nav izpildījis un tādēļ ticis nogalināts.

Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena informēja, ka sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta trešās daļas par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā. Minētais likuma pants kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Policija izvirzījusi divas notikušā versijas: pasūtījuma slepkavība vai slepkavība, kas izdarīta personisku motīvu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!