Foto: stock.xchng
Pirms divām nedēļām Ķengaragā par seksuālu vardarbību pret mazu meiteni tika aizturēts vairākas reizes tiesāts pedofils, taču šonedēļ policija saņēma iesniegumu par līdzīgu gadījumu - pie Botāniskā dārza, Kuldīgas ielas apkaimē vīrietis iegājis bērnam līdzi kāpņu telpā un mēģinājis uzbrukt, ceturtdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta avīze".

Valsts policijā laikrakstam apstiprināja, ka iesniegums par to, ka vīrietis, iespējams, uzmācies meitenei, ir saņemts un pašlaik tiek pārbaudīti fakti.

"Mēs saņemam tādus iesniegumus diezgan bieži. Pašlaik nav pamata apgalvot, ka Kuldīgas ielā būtu darbojusies tā pati persona, kas Imantā," saka Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins, uzsverot, ka policija nesaista šo uzbrukumu meitenei ar pagaidām neatrasto Imantas pedofilu.

Jau ziņots, ka 10.septembrī Rīgā Valsts policija par bērna seksuālu izmantošanu aizturējusi nesen no cietuma iznākušu pedofilu, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Lokomotīves ielā kādas daudzstāvu mājas kāpņutelpā 38 gadus vecs vīrietis veica netiklas darbības pret deviņus gadus vecu meiteni. Saņemot informāciju par notikušo, policija noskaidroja vainīgās personas pazīmes un nekavējoties sāka operatīvos meklēšanas pasākumus.

Policija ļaundari aizturēja savā dzīvesvietā. Aizturētais ir 1976.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš vairākas reizes tiesāts par līdzīgiem noziegumiem. Vīrietis tikai maijā atbrīvots no apcietinājuma, kur izcieta piecu gadu cietumsodu.

Aizturētajam draud brīvības atņemšana no pieciem līdz 15 gadiem.

Policijai ir aizdomas, ka šis vīrietis varētu būt pastrādājis vēl citus līdzīgus noziegumus. Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem 67 086 800 vai 110, vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!