Foto: Shutterstock

Bauskas novadā pēc kopīgas metanola lietošanas miruši trīs cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

1. augusta rītā vienā no privātmājām Bauskas novada Brunavas pagastā Valsts policijas darbinieki konstatēja divus mirušus vīriešus bez redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Veicot notikuma vietas apskati, vīriešu dzīvesvietā policisti atrada svaigas un vārītas sēnes, kā arī vienu divlitrīgu plastmasas pudeli ar 350 mililitriem nezināma šķidruma.

Policisti arī noskaidroja, ka 29. jūlijā no šīs pašas privātmājas uz slimnīcu tika nogādāta sieviete, kura nākamajā dienā slimnīcā mira. Saistībā ar šiem gadījumiem tika uzsākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību un tika nozīmētas ekspertīzes.

Kā viena no sākotnējām versijām tika pieļauta arī saindēšanās ar sēnēm. Taču trešdien, 7. augustā, policija saņēma eksperta atzinumu, ka plastmasas pudelē esošais šķidrums ir metanols. Policija secina, ka iespējamais nāves cēlonis ir šī šķidruma lietošana.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka šo šķidrumu viens no bojāgājušajiem vīriešiem patvaļīgi paņēmis savā darba vietā biodīzeļdegvielas ražotnē.

Pašlaik policisti turpina izmeklēšanu, ir nozīmētas tiesu medicīniskās ekspertīzes.

Policija vērš iedzīvotāju uzmanību uz to, ka nekādā gadījumā nelietot nezināmas izcelsmes saturošus šķidrumus, jo tas var būt bīstami veselībai un dzīvībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!