Skolotāja Vita, kuras vīrs Ģirts pagājušajā nedēļā gāja bojā savā darba vietā SIA "Eco Baltia vide", par notikušo uzzinājusi no policijas, bet uzņēmuma vadība ar bojāgājušā ģimeni sazinājās tikai pēc vairākām dienām, ziņo LTV raidījums "Panorāma.

Vīrietis uzņēmumā strādāja par atkritumu preses operatoru. Piektdienas vakarā Vita saņēmusi zvanu no policijas: "Jūsu vīrs ir miris. Viņu saspieda presmašīna, ir uzsākts kriminālprocess." Izsauktā ātrās palīdzības brigāde vairs neko nav spējusi darīt, jo vīrietis ticis pārgriezts uz pusēm un nāve bijusi acumirklīga, stāsta atraitne.

Uzņēmuma pārstāvji vēl pirmdienā nebija ar Vitu sazinājušies. "Mūsu valstī ļoti daudziem acīmredzot pietrūkst cilvēciskā faktora," secina sieviete.

LTV žurnālistei izdevies sazvanīt uzņēmuma pārstāvi Jāni Aizbaltu, kurš skaidroja, ka sasaukta ārkārtas sapulce, lai vienotos par to, kādu palīdzību kompānija var sniegt bojāgājušā ģimenei, pēc kuras uzņēmums solīja sazināties ar tuviniekiem.

Viņš arī paudis neizpratni par to, kā vīrietis varējis iekļūt preses iekārtā un noliedzis Vitas teikto, ka, pēc vīra stāstītā, labu laiku abas uzņēmuma preses iekārtas nav strādājušas kā nākas un uzņēmums vilcinājies ar remontdarbiem.

Pēc sarunas ar žurnālisti pie Vitas ieradušies uzņēmuma pārstāvji, kas piedāvājuši psihologa palīdzību un 2000 eiro bēru izdevumiem. Par citu palīdzību tikšot lemts pēc policijas izmeklēšanas beigām, vēsta LTV.

Pirmdien medjiem izplatītā paziņojumā "Eco Baltia vide" pārstāve Dace Jansone skaidro, ka pēc piektdienas vakarā Stopiņu novadā notikušā nelaimes gadījuma “Eco Baltia vide” teritorijā, kā rezultātā gājis bojā darbinieks, uzņēmuma vadība veic iekšējo izmeklēšanu par notikušā apstākļiem. Tāpat, tika sasaukta ārkārtas sapulce, kurā lemts par materiālā un psiholoģiskā atbalsta sniegšanu bojā gājušā ģimenei. Uzņēmuma vadība ar bojā gājušā sievu ir tikusies klātienē un turpinās uzturēt kontaktu. Psihologa palīdzība tiks nodrošināta arī uzņēmuma darbiniekiem.

Notikušā apstākļi pašlaik tiek izmeklēti, taču pēc uzņēmumā sniegtās informācijas iekārtas bija darba kārtībā, tika ievērotas darba aizsardzības prasības. Plašāka informācija par negadījuma apstākļiem būs zināma Valsts darba inspekcijas (VDI) un policijas izmeklēšanas gaitā. Par apdrošināšanas atlīdzības piešķiršanu tiks lemts pēc VDI izmeklēšanas rezultātiem.

Uzņēmuma vadība izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā piederīgajiem.

Pērn Latvijā darba vietās notikuši 167 nelaimes gadījumi ar smagām sekām un 26 - ar letālām. Šogad jau 16 cilvēki darbā guvuši nāvējošas traumas, bet 24 smagi ievainoti, liecina Valsts Darba inspekcijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!