Foto: F64
Māsu asociācijas kontos pēc tās prezidentes Jolantas Zālītes bezvēsts pazušanas atklājies naudas iztrūkums. Par visām asociācijas finansēm vienpersoniski bijusi atbildīga pazudusī Zālīte, ceturtdien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze", atsaucoties uz tās rīcībā nonākušo neoficiālo informāciju.

Laikraksts vēstī, ka naudas iztrūkums asociācijas kontos būtu varējis atklāties pēc 17.februāra, kad bijusi paredzēta Latvijas Māsu asociācijas konference un vadības vēlēšanas. Asociācijas viceprezidente Līga Ārente laikrakstam norādījusi, ka Zālīte vienpersoniski bijusi atbildīga par finanšu lietām. Sīkāk Ārente laikraksta situāciju ap finansēm nav komentējusi, jo "šīs lietas nepārzina, nekad nav kārtojusi un arī tagad tām nav pieejas".

"Neatkarīgā Rīta Avīze" raksta, ka "asociācijā nav bijis viss kārtībā ar finansēm, proti, ieņēmumi neskarīt ar izdevumiem, nav apliecinājumu izdevumiem, piemēram, čeku pakalpojumiem, par ko grāmatvedība it kā brīdinājusi Zālīti". Kā liecina laikraksta rīcībā esošā informācija, Zālīte grāmatvedībai atbildējusi, ka apliecinājumi naudas izlietojumam tikšot sakārtoti, un nauda nekur neesot pazudusi. Runa esot par vairākiem tūkstošiem eiro.

Tikmēr Valsts policija laikrakstam norādījusi, ka izmeklēšana turpinās. Likumsargi pārbaudījuši informāciju, kuru snieguši tuvinieki un draugi, kā arī pārbaudītas visas vietas, kuras minējuši tuvinieki. Līdz šim nekādus reālus pavedienus izmeklēšanai Valsts policijai nav izdevies atklāt.

Valsts policija patlaban pārbauda visas iespējamās versijas – nelaimes gadījums, paša cilvēka vēlme pazust no citu personu redzesloka, kā arī noziedzīga nodarījuma iespējamību. Tāpat likumsargi nav pilnībā noraidījuši versiju par pašnāvību, kuru gan pilnībā noliedzot pazudušās Latvijas Māsu asociācijas prezidentes meita Sabīne Zālīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!