Valsts policija naktī uz svētdienu, 12. jūliju, Madonā pēc aptuveni desmit minūšu ilgas pakaļdzīšanās aizturējusi par slepkavību iepriekš tiesātu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pirmdien, 13. jūlijā, portāls "Delfi", atsaucoties uz aculiecinieka redzēto, jau rakstīja par pakaļdzīšanos Madonā, kur policija aizturējusi kādu vīrieti.

Naktī uz svētdienu ap pulksten Madonā, Valsts policijas darbinieki patrulēšanas laikā pamanījuši "Mazda" markas automašīnu, kuras vadītājs veicis aizdomīgus manevrus. Autovadītājs, izbraucot lokveida krustojumu, uzbraucis drošības saliņai.

Policijas darbiniekiem radušās aizdomas, ka šoferis varētu būt alkohola reibumā. Policisti aizdomīgajam auto sekojuši, lai personu pārbaudītu. Taču automašīnas vadītājs nav pakļāvies policistu vairākkārtējām prasībām apturēt transportlīdzekli. Tā vietā šoferis uzņēmis lielāku ātrumu un turpinājis braukt, ignorējot ceļu satiksmes noteikumus.

Turpinot agresīvo braukšanu pa Saules ielu, virzienā uz Rūpniecības ielu, pulksten šoferis izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, saduroties ar tajā pašā virzienā braucošo "Audi" markas automašīnu. Sadursmē "Audi" automašīna tikusi izsviesta no brauktuves uz zaļo zonu, bet agresīvais "Mazda" autovadītājs turpinājis braukt, pametot negadījuma vietu.

Policijas darbinieki pieņēmuši galēju lēmumu - pielietot šaujamieroci ar mērķi apturēt bīstamo autovadītāju. Tādējādi likumsargi raidījuši divus šāvienus. Pirmais bijis brīdinājuma šāviens gaisā, bet otrais - pa automašīnas riepām. Tas uz mirkli piebremzējis transportlīdzekļa vadītāju, taču nav to apstādinājis. Pēc brīža autovadītājs devies namu pagalmu virzienā, kur apstādinājis mašīnu un tālāk meties bēgt kājām.

Viens no policijas darbiniekiem nekavējoties bēglim sekojis, līdz panācis un, pielietojot fizisku spēku, vīrieti aizturējis ap pulksten .

Pakaļdzīšanās laikā policisti noskaidrojuši, ka bēgošais autovadītājs ir kāds 1987. gadā dzimis vīrietis. Agresīvai autovadītājs jau iepriekš tiesāts par slepkavību. Vīrietim piemērota policijas kontrole, kuru viņš pārkāpis, atrodoties ārpus dzīves vietas policijas noteikto ierobežojumu laikā.

Tāpat policisti noskaidrojuši, ka vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Savukārt vīrietis atteicies no alkoholisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes kā uz vietas, tā arī esot medicīnas iestādē.

Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kuram nav vadīšanas tiesību, var tikt piespriesta brīvības atņemšana uz laiku līdz pat vienam gadam. Tāpat vīrietim nāksies atbildēt par ceļa satiksmes negadījuma izraisīšanu un nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli, vēstī policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!