Foto: Shutterstock
Pēdējo desmit gadu laikā par uzbrukumu varas pārstāvim – pēc Krimināllikuma 269. panta – tiesāti seši nepilngadīgie, liecina Tiesu administrācijas datubāzē pieejamā informācija.

Viens no nepilngadīgajiem likumpārkāpējiem ir saņēmis maksimālo iespējamo sodu – piecu gadu ieslodzījumu, savukārt vēl viens ir sodīts ar nosacīto sodu, savukārt par pārējiem datubāzē informācija nebija atrodama.

Vēl seši nepilngadīgie tiesāti pēc Krimināllikuma 270. panta par pretošanos varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai. Par šo likumpārkāpumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par pusaudža uzbrukumu policistam Rīgas sanatorijas internātpamatskolā.

VP preses pārstāve Gita Gžibovska pastāstīja, ka pret pusaudzi, kurš likumsargu nogrūda, sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piektdien nolēma neapcietināt 15 gadus veco puisi. Gžibovska atzina, ka tagad pusaudzim piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība. Likums paredz, ka nodošana policijas uzraudzībā ir aizdomās turētā pārvietošanās un rīcības brīvības ierobežošana ar noteikumu, ka attiecīgā persona bez izmeklētāja atļaujas nedrīkst mainīt pastāvīgo vai pagaidu dzīvesvietu, apmeklēt konkrētas vietas vai iestādes, kā arī tikties ar konkrētām personām. Tāpat personai noteiktās diennakts stundās ir jāatrodas savā dzīvesvietā, kā arī ne biežāk kā trīs reizes nedēļā jāpiesakās policijā. Ierobežojumi nosakāmi, ņemot vērā aizdomās turētā vai apsūdzētā darba vai mācību apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!