Foto: morgueFile
Pedofilijā apsūdzēto bijušo Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolotāju Ivaru Ozolu veselības problēmu dēļ Augstākā tiesa (AT) atbrīvojusi no apcietinājuma, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāve Baiba Kataja.

Apsūdzētais ceturtdien tiesā uzturēja lūgumu grozīt viņam noteikto drošības līdzekli, sakot, ka viņam ir veselības problēmas. Tiesa šo lūgumu apmierināja, vīrieti atbrīvojot no apcietinājuma un nosakot viņam policijas uzraudzību.

Tiesa apsūdzētajām nozīmēja arī psihiatrisko-psiholoģisko ekspertīzi, tādēļ lietu pēc būtības AT nesāka skatīt.

Iepriekš Zemgales apgabaltiesa vīrieti atzina par vainīgu dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā ar nepilngadīgo, sodot viņu ar trim gadiem un sešiem mēnešiem cietumā. Šo spriedumu pārsūdzēja abas puses.

Krimināllietu par izbijušā Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolotāja iespējamām noziedzīgām darbībām Valsts policija prokuratūrai nodeva 2011.gada aprīlī. Darbības, par kurām celta apsūdzība, bijušais skolotājs īstenojis 2009. un 2010.gada laikā. Skolotājs policijas uzmanību izpelnījies 2009.gada nogalē, kad iesniegumus policijai uzrakstījušas vairākas mazgadīgas personas.

Skolotājs apsūdzības nav atzinis. Savukārt ģimnāzijas direktores vietniece iepriekš stāstījusi, ka skolotājs bijis ļoti labs un viņa audzēkņiem bijuši ļoti labi rezultāti mācībās un panākumi olimpiādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!