Pēc “Neatkarīgās Rīta avīzes” (NRA) rīcībā esošās informācijas, trīs no aizturētajiem strādā viesnīcas Konventa sēta apsardzē. Visi aizturētie ir zemessargi. Iespējams, ka tiešais slepkavības izpildītājs, arī Konventa sētas darbinieks, īsi pēc D. Peimaņa slepkavības nogalināts.
Ētisku apsvērumu dēļ NRA viņa vārdu nemin.

Kāds no aizturētajiem dzīvo aptuveni divsimt metru attālumā no D. Peimaņa noslepkavošanas vietas un, iespējams, slepkavām sniedzis kādas vērtīgas ziņas. Pašās augstākajās varas aprindās figurējot versija, ka uzņēmējs nogalināts kaimiņu būšanas dēļ. Cilvēkiem pat tiekot burtiski uzspiests šis pieņēmums.

Tomēr gan Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, gan Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta vadītājs Normunds Beļskis vakar Neatkarīgajai šo informāciju atteicās apstiprināt vai noliegt. Nekādi fakti par aizturēto personībām netikšot izpausti.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas sekretārs Romāns Mežeckis domā, ka slepkavību izdevies atklāt, lielā mērā pateicoties tieši tam, ka to izmeklējis Organizētās noziedzības un kontrabandas apkarošanas birojs. Tāpat esot skaidrs, ka neviens no tiešajiem slepkavības izpildītājiem neesot profesionāls slepkava. Tāpēc svarīgi esot tikt klāt organizētājiem, raksta NRA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!