Spirta rūpnieka Daiņa Peimaņa slepkavību pasūtījuši vairāki cilvēki, taču viņi vairs neatrodas Latvijā, trešdien ziņoja LNT ziņas.
Savukārt slepkavības izpildītājs esot bijušais 17.bataljona zemessargs vārdā Normunds, kurš no Zemessardzes aizgājis vai ticis izslēgts, bet pēc slepkavības izpildīšanas - nogalināts.

Viesnīcas "Konventa sēta" direktore Vita Jermoloviča LNT ziņās noliedza informāciju par to, ka pieci aizturētie Peimaņa slepkavības līdzdalībnieki un izpildītājs strādājuši viesnīcas apsardzē. Jermoloviča arī sacīja, ka neviens no apsardzes darbiniekiem darbu nekavējot.

Gan Aizsardzības ministijā, gan policijā LNT saņēma apstiprinājumu informācijai, ka slepkavības izpildītājs un pasūtītāji saistīti ar "Konventa sētas" apsardzi.

Jau vēstīts, ka uz aizdomu pamata par līdzdalību spirta uzņēmēja Daiņa Peimaņa slepkavībā aizturēti pieci vīrieši - Latvijas iedzīvotāji, bet slepkavības motīvi policijai joprojām nav skaidri. Aizturētie dzimuši 1957., 1961., 1970., 1973. un 1979.gadā. Policija nevēlas sniegt sīkākas ziņas par aizturēto personībām. Aizturētie esot Latvijas pilsoņi un iedzīvotāji. Slepkavība esot plānota jau kopš decembra sākuma un aizturētie ir izpildītāji.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja vietnieks un spirta rūpnieka Peimaņa draugs Oskars Grīgs BNS trešdien informēja, ka vairāki no pieciem par spirta rūpnieka Daiņa Peimaņa slepkavību aizturētajiem zemessargiem pirms vairākiem gadiem "par dažādiem nesmukiem" pārkāpumiem, piemēram, zemessargam neatbilstošu rīcību un kontrabandu, izslēgti no Zemessardzes.

Peimani jau pirms viņa nāves vairākkārt mēģinājuši nogalināt - policijas rīcībā ir ziņas par vismaz diviem mēģinājumiem. Šobrīd esot skaidrs, ka slepkavība ir pasūtījuma, bet tās motīvi policijai tomēr nav īsti skaidri. Tāpat nav noskaidrots, ar kādu ieroci slepkavība izdarīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!