Pateicoties kādas pensionāres modrībai, policijai šonedēļ izdevies aizturēt jau agrāk sodītu sievieti, kas apzaga dzīvokļus, uzdodoties par sociālo darbinieci, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Trešdien Brūkleņu ielā, kādā dzīvoklī policija aizdomās par zādzību aizturēja 1967.gadā dzimušo Ēriku.

Sieviete tika aizturēta pateicoties kādai 75 gadus vecai pensionārei. Ērika, ierodoties pie sirmgalves, neuzrādot dokumentus stādījusies priekšā kā sociālā darbiniece un piedāvājusi palīdzību, lai nokārtotu jautājumus, kas saistīti ar ārstēšanās pabalstu saņemšanu.

Sarunas laikā cietusī pamanīja, ka Ērika ieliek kaut ko savā kabatā. Sirmgalvei radās aizdomas par iespējamu krāpšanos, tāpēc viņa paspēja aizslēgt durvis un, palūkojoties savā makā, konstatēja, ka pazudusi nauda. Kad pensionāre palūdza atdot pazudušo, Ērika noliedza, ka būtu ko paņēmusi. Cietusī nekavējoties izsauca policiju, kas pārbaudes laikā pie Ērikas atrada pazudušo naudu.

Šobrīd Ērika atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Par notikušo ierosināta krimināllieta par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu, par ko Krimināllikums paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Iespējams, aizturētā arī iepriekš veikusi līdzīgus noziedzīgus nodarījumus. Policija lūdz atsaukties visus iedzīvotājus, kas līdzīgā veidā kļuvuši par krāpnieku upuriem, zvanot pa tālruni 7500700 vai 02. Policija anonimitāti garantē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!