Foto: PantherMedia/Scanpix
Zemgalē apkrāptas vairākas personas, kas pirms traktoru iegādes iemaksājušas drošības naudu, taču smago lauktehniku tā arī nav saņēmušas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Aizkraukles iecirknī par krāpnieciskām darbībām pašlaik sākti divi kriminālprocesi. Viens no apkrāptajiem iedzīvotājiem vēlējies iegādāties traktoru MTZ un iemaksājis drošības naudu 200 eiro apmērā. Savukārt otra persona par traktora iegādi iemaksājusi 400 eiro. Abos gadījumos traktoru pircēji nav saņēmuši.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka cietušie interneta portālā "ss.lv"" noskatījuši sev interesējošu traktoru un sazinājušies ar pārdevēju, zvanot uz sludinājumā norādīto telefona numuru. Viltus pārdevējs potenciālajiem pircējiem paskaidrojis, ka vispirms jāiemaksā drošības nauda uz bankas kontu, lai traktors netiktu pārdots citai personai. Tāpat viņš pastāstījis, ka traktors atrodas attālākā vietā Latvijā.

Nākamajā dienā pēc drošības naudas iemaksas sludinājumā norādītais telefona numurs vairs nav bijis pieejams. Arī konkrētais sludinājums no portāla bijis izdzēsts. Līdz ar to cietušajiem pircējiem sazināties ar pārdevēju vairs nav bijis iespējams.

Policijai ir aizdomas, ka no šādām krāpnieciskām darbībām cietušas vēl citas personas. Tādēļ likumsargi aicina atsaukties cietušos, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Likumsargi arī aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, veicot kādus darījumus par preces iegādi. Policija aicina neveikt priekšapmaksu, pirms konkrēta persona nav satikta un prece nav redzēta klātienē, kā arī darījums nav noformēts rakstiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!