Foto: PantherMedia/Scanpix
2018. gadā Iekšējās drošības birojs (IDB) veicis izmeklēšanu 20 kriminālprocesos par iespējamu dienesta vajadzībām piešķirtās degvielas piesavināšanos, portāls "Delfi" uzzināja IDB.

Tai skaitā 16 kriminālprocesi nosūtīti prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret 17 Iekšlietu ministrijas padotības (IeM) iestādēs nodarbinātajām personām.

Jau ziņots, ka IDB šogad nosūtījis Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūrai kriminālprocesa materiālus, lai tā sāktu kriminālvajāšanu pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieku Intu Sēli par dīzeļdegvielas piesavināšanos nelielā apmērā un dienesta viltojumu.

Neminot personas vārdu, IDB informēja, ka VUGD amatpersona, nelikumīgi izmantojot dienesta vajadzībām izsniegto degvielas karti, vairākkārt uzpildīja degvielu privātajā automašīnā, kā arī veica dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā, dienesta transportlīdzekļu ceļazīmēs norādot nepatiesas ziņas par dīzeļdegvielas uzpildi.

Ceļazīmes kopā ar attaisnojuma dokumentiem tika iesniegtas VUGD apmaksas veikšanai.

Tāpat IDB informē, ka tas pabeidzis pirmstiesas izmeklēšanu un rosina celt apsūdzību pret vēl vienu VUGD amatpersonu par Krimināllikuma 130. panta 2. daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Šis kriminālprocess ir par to, ka starp VUGD amatpersonu un kādu privātpersonu bija izcēlušās domstarpības, kas pārauga fiziskā konfliktā. Tajā privātpersonai nodarīti tīši viegli miesas bojājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!