Foto: F64

Pagājušā gadā korupcijas lietās tiesas lielākoties piemērojušas ar brīvības atņemšanu nesaistītus sodus, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) apkopotā informācija.

KNAB informācija liecina, ka 2016. gadā spēkā stājušies 11 tiesu nolēmumi attiecībā uz vismaz 16 personām, 15 personas atzīstot par vainīgām noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā. Vienā krimināllietā tiesa nolēmusi personu attaisnot.

Savukārt citā krimināllietā nolēmums nav pieejams, jo tas pieņemts slēgtā tiesas sēdē.

11 no notiesātajām personām piemērota dažāda ilguma nosacīta brīvības atņemšana vai arī dažāda apmēra naudas sodi. Tāpat dažām personām atņemtas tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu.

Lielākā daļa personu, kurām stājies spēkā spriedums ar brīvības atņemšanu, jau kādu laiku atpakaļ cietumsodu ir izcietušas, jo tiesāšanās ilga vairākus gadus un viņiem tiesa ieskaitīja iepriekš apcietinājumā pavadīto laiku. Tie ir bijušās Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta amatpersonas - Vilnis Štrams un Pēteris Strancis, kuri bija iesaistīti kukuļošanā saistībā ar būvniecības projektu saskaņošanu un īstenošanu. Viņiem tiesa ieskaitīja iepriekš apcietinājumā pavadīto laiku, kas gan bija vairāki gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!