Foto: LETA

Pērn par pārkāpumiem no amata atbrīvoti divi Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) darbinieki, piektdien pārvaldes atskaites sapulcē informēja ZRP priekšnieks Andris Zellis.

Viņš skaidroja, ka kopumā pagājušajā gadā sāktas 115 dienesta pārbaudes, kas ir par 17 mazāk nekā 2015.gadā. 29 gadījumos darbinieki saņēmuši aizrādījumus, jo nebija pamata ierosināt disciplinārlietas.

Taču par smagākiem pārkāpumiem ierosinātas 25 disciplinārlietas, kas vainagojušās ar piezīmēm, rājieniem, pazemināšanu amatā, bet divi darbinieki darbu zaudējuši.

"Personāla disciplīnai pievēršam lielu uzmanību, un var droši teikt, ka esam kļuvuši daudz disciplinētāki," pauž Zellis.

Kopumā ZRP ir 725 darbinieki, taču kadru trūkst joprojām, norāda pārvaldes priekšnieks. Teju nokomplektēts ir vien Jēkabpils iecirknis, bet lielākais darbinieku trūkums ir Jelgavas iecirknī. Darbinieki rotē gan starp policijas, gan citām iekšlietu struktūrām. Piemēram, pagājušajā gadā darbu ZRP pametuši 18 darbinieki, kas turpina strādāt VP, lielākoties Rīgas reģiona pārvaldē, Galvenajā kārtības policijas pārvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!