Foto: Shutterstock

Valsts policija pagājušajā gadā reģistrējusi 797 automašīnu zādzību gadījumus, kas ir par 45 šāda tipa zādzībām mazāk nekā gadu iepriekš, liecina likumsargu apkopotā statistika.

Aplēses liecina, ka visbiežāk zagļi izvēlas tādas automašīnu markas kā BMW, "Volkswagen", "Audi" un "Toyota".

Pērn reģistrēti arī 26 traktortehnikas zādzības gadījumi.

Attiecībā uz noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu Valsts policija 2018. gadā reģistrējusi 25 818 šāda tipa noziegumus. No tiem 19 440 bijušas dažāda veida zādzības, bet 534 gadījumos tās bijušas laupīšanas. Abos gadījumos, salīdzinājumā ar gadu iepriekš, vērojams samazinājums, attiecīgi zādzību skaits samazinājies par 914 gadījumiem, bet laupīšanas bijušas par 70 mazāk.

Par 408 gadījumiem samazinājies arī mantas tīšas bojāšanas noziegumu skaits. Likumsargu aprēķini liecina, ka 2018. gadā tas bijis 4030.

Samazinājies arī zādzību no mājokļiem skaits. 2018. gadā policija reģistrējusi 2286 gadījumus, kad apzagti mājokļi, bet 2017. gadā to bija 2603. Papildus likumsargi norāda, ka pērn visbiežāk ļaundari svešos mājokļos iekļuvuši, jo tam bijusi brīva piekļuve, piemēram, neaizslēgtas durvis vai noziegums pastrādāts kopīgas alkohola lietošanas laikā. Tāpat bieži zagļi mājoklī iekļuvuši caur logu vai balkonu, atspiežot vai izurbjot logu vai durvju aili. Vēl izmantota durvju uzlaušana, kā arī bojātas slēdzenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!