Foto: LETA

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par mēģinājumu ļaunprātīgi nodrošināt iespēju likumīgi iegūt tiesības uzturēties citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī, portāls “Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Apsūdzētie vīrieši, izmantojot pazīstamas izmeklēšanā nenoskaidrotas personas, kas nodarbojas ar fiktīvu laulību organizēšanu ārzemēs, veica pasākumus, lai nodrošinātu fiktīvu laulību noslēgšanu Īrijā Latvijas pilsonei ar Pakistānas pilsoni, lai saņemtu atlīdzību par to, ka Pakistānas pilsonis pēc tam varēs likumīgi iegūt tiesības uzturēties Īrijā.

Šis nodoms gan netika īstenots, jo viņu darbības pārtrauca policijas darbinieki.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētajām personām apsūdzība uzrādīta par mēģinājumu apzināti personas nodrošināt ar iespēju nelikumīgi uzturēties valstī, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā vai ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām.

Likums kā sodu par to paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Valmieras rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!