Pagājušajā nedēļā Rīgā, Elizabetes ielā, narkotiku realizēšanas brīdī policija aizturējusi divus agrāk sodītus vīriešus, pie kuriem atrasti un atsavināti 53 grami metamfetamīna, kura vērtība melnajā tirgū ir aptuveni 400 latu.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā informēja, ka ceturtdienas, 20.maija, vakarā Elizabetes ielā Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki, veicot operatīvos pasākumus, aizturēja agrāk divas reizes par zādzību un laupīšanu sodīto 1981.gadā dzimušo Eduardu un agrāk sodīto 1980.gadā dzimušo Aleksandru.

Minētie vīrieši tika aizturēti brīdī, kad centās realizēt narkotiskās vielas.

Kā liecina policijas darbinieku rīcībā esošā informācija, aizturētais Eduards iepriekš darbojies Valērija Burnova noziedzīgajā grupējumā.

Eduards un Aleksandrs ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu. Par šādu noziegumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz septiņiem gadiem un mantas konfiskāciju.

Policijā informēja, ka šāds daudzums metamfetamīna tiek atsavināts retāk nekā amfetamīns, jo šī viela netiek ražota Latvijā. Šogad februārī tika atsavināti 68 grami metamfetamīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!