Foto: Valsts policija

Pārbaudot aizdomīgu autobraucēju, pagājušajā sestdienā, 13. februārī, Rīgā likumsargi automašīnā atrāduši aptuveni divus gramus marihuānas, portālam "Delfi" vēstī Valsts policija.

13. februārī ap pulksten 18:00 Lubānas ielā, Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki pamanījuši BMW markas automašīnu, kas veikusi aizdomīgus manevrus. Likumsargiem radušās aizdomas, ka autovadītājs atrodas reibumā, tādēļ transportlīdzeklis apturējuši un uz notikuma vietu izsaukuši ceļu policijas ekipāžu.

Apturot un pārbaudot automašīnu, viens no policistiem pamanījis, ka automašīnas vadītājs kaut ko nomet uz automašīnas grīdas.

Pārbaudot nomesto vīstokli, likumsargi atklājuši, ka tajā, iespējams, atrodas narkotiskās vielas. Kā vēlāk ekspertīzē noskaidrots, vīstoklī atradušies aptuveni divi grami marihuānas.

Likumsargi nolēmuši autovadītāju nogādāt ekspertīzes veikšanai. Tajā apstiprinājies, ka vadītājs spēkratu vadījis narkotisko vielu reibumā. 1992. gadā dzimušais šoferis aizturēts un nogādāts Rīgas Latgales policijas iecirknī.

1992. gadā dzimušajam vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties narkotisko, psihotropo vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Par šādu pārkāpumu vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Savukārt saistībā ar atrastajām narkotiskajām vielām policijā sākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu un pārvadāšanu. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, naudas sods un probācijas uzraudzība un laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!