Foto: Valsts policija
Pirms svētkiem veicot pastiprinātus kontroles pasākumus ieslodzījuma vietās, otrdienas rītā Rīgas Centrālcietumā tika aizturēts kāds uzraugs, pie kura Drošības daļas darbinieki atrada vairākus pārtikas produktus, kā arī kafijas paku, kurā paslēpti vīstokļi ar nezināmas izcelsmes vielu, kas, iespējams, varētu būt narkotikas.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) informēja, ka, tuvojoties svētku laikam, IeVP Drošības daļas darbinieki pastiprināti uzrauga cietumos strādājošos. Otrdienas rītā, veicot kārtējo pārbaudi Rīgas Centrālcietumā, pie viena no uzraugiem tika atrasts iepakojumus ar cepumiem, konfektes, desa, siers, izberamā tabaka un kafijas paka, kurā bija paslēpti vairāki vīstokļi ar pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes vielu.

Aizturētais uzraugs - 1980.gadā dzimušais vīrietis - strādāja cietumā nepilnu gadu un šajā laikā jau bija paspējis nonākt Drošības daļas amatpersonu redzeslokā.

Par notikušo sākts kriminālprocess par korespondences, naudas, pārtikas produktu vai citu priekšmetu vai vielu neatļautu nodošanu personām, kuras ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietās, vai saņemšanu no šādām personām. Ja noziegumu izdarījis šo iestāžu darbinieks, par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!