Foto: Shutterstock
Policija otrdien Rīgā Merķeļa ielā pie kāda jaunieša atrada 57 gramus halucinogēno sēņu, kuru vērtība "melnajā tirgū" ir aptuveni 500 lati, portālu "Delfi" informēja Rīgas reģiona policijā.

Policisti, pamatojoties uz operatīvo informāciju, aizdomās par narkotiku nelikumīgu glabāšanu aizturēja kādu 26 gadus vecu jaunieti. Pie viņa policisti atrada maisiņu, kurā bija ievērojams daudzums aizdomīga izskata sēņu.

Eksperti secinājuši, ka maisiņā ir 57 grami halucinogēno sēņu. Vēlāk noskaidrots, ka jaunietis pērn sodīts par līdzīgu noziegumu, un tiesa toreiz viņam piesprieda piecus gadus nosacīta soda, tādēļ otrdien tiesa jaunieti apcietināja.

Turpinot izmeklēšanu, policija izkratīja jaunieša dzīvesvietu un tur atrada vēl nelielu daudzumu sēņu, kā arī audzēšanai nepieciešamos līdzekļus, piemēram, šļircēs iepildītu šķidrumu, kuru puisis izmantojis sēņu augšanas veicināšanai.

Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai aizturētais sēnes arī tirgoja. Likumsargi norāda, ka jaunieša sēņu krājumu vērtība varētu būt vairāk nekā 500 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!