Lielo viļņu dēļ pieņemts lēmums Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteram un kuģim "Astra" pārtraukt Talsu rajonā pie Kolkas jūrā vakar peldoties pazudušā vīrieša un divus pusaudžu glābšanas darbus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Solveiga Smiltene.
Tomēr Zviedrijas pilsoņa, 65 gadus vecā Andreja Š. un divu līdz ar viņu pazudušo pusaudžu - brāļa un māsas, 1986.gadā dzimušā Māra Z. un 1985.gadā dzimušās Agneses Z. meklēšana turpinās. Pazudušos turpina meklēt Talsu 41.Zemessardzes bataljona 11 zemessargi ar divām apvidus automašīnām, VUGD darbinieki, kā arī vietējie zvejnieki.

Glābšanas darbi pārtraukti arī tādēļ, ka ir pamats domāt, ka pazudušie vairs nav dzīvi, kā arī tāpēc, ka gan helikopteram, gan kuģim beidzas degviela. Šodien visi glābšanas un meklēšanas operācijā iesaistītie dienesti pārmeklējuši aptuveni 10 kilometru garu joslu Rojas un Mazirbes rajonā.

Pazudušie dzīvoja Rīgā. Līdz ar viņiem vakar iegāja peldēties arī viņu vecākā māsa, kura, tāpat kā Zviedrijas pilsoņa sieva, kas palika krastā, patlaban ir šoka stāvoklī. Smiltene zināja teikt, ka pusaudži ir no daudzbērnu ģimenes, un viņus vēlējusies adoptēt ģimene no Zviedrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!