Foto: F64
Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) policisti aizdomās par cigarešu kontrabandu aizturējuši divas personas un atsavinājuši turpat simts kastes ar kontrabandas cigaretēm no Krievijas, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Sintija Virse.

Aizturēšana notika šonedēļ Jelgavā, Miera ielā, kad, pamatojoties uz policijas rīcībā esošo operatīvo informāciju, apturēta automašīna "VW Transporter", kuru vadīja 1968.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudot automašīnu, policija atrada un atsavināja 45 kastes cigarešu "Dubliss" ar Krievijas akcīzes markām. Turpat apturēta arī otra automašīna, kurā atradās iespējamais kontrabandas organizētājs – 1979.gadā dzimis vīrietis.

Uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā.

Procesa ietvaros policija veica sankcionētu kratīšanu 1979.gadā dzimušā vīrieša radinieka nekustamajā īpašumā, kur šķūnī atrada un atsavināja četrus polietilēna maisus ar 40 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām. Vēl 44 kastes ar cigaretēm policisti atrada turpat speciāli izveidotā slēptuvē.

Kopumā atsavinātas 936 440 cigaretes un noskaidrots, ka tās, visticamāk, bija paredzēts tirgot Latvijā, informē policijā.

Aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība. Saskaņā ar Krimināllikumu par šo noziedzīgo nodarījumu draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!