Otrdien Rīgā, Imantā, pie daudzdzīvokļu mājas Slokas ielā, ar vairākiem šāvieniem nogalināts 47 gadus vecs uzņēmējs Genadijs Peredeļskis.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa informēja, ka uzbrukums noticis ap plkst.12.20. Divi pagaidām neidentificēti ar pistolēm TT un PM bruņoti vīrieši 1960.gadā dzimušā vīrieša virzienā raidījuši vairākus šāvienus, nāvīgi ievainojuši viņu galvā un ķermenī. Vīrietis no gūtajiem ievainojumiem miris notikuma vietā.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, uzņēmējs Imantā viesojies pie tēva. Vīrietim uzbrukts brīdī, kad viņš devies prom. Uzņēmējs iznācis no daudzdzīvokļu nama kāpņu telpas un gājis uz savu netālu novietoto apvidus automašīnu, bet tad uz viņu šauts. Uzbrucēji notikuma vietā pametuši iespējamos slepkavības ieročus.

Policija sākusi kriminālprocesu par slepkavību. Vīrietis agrāk bijis policijas redzeslokā, tādēļ tiesībsargi izvirzījuši divas iespējamās nozieguma versijas - uzbrukums noticis personisku motīvu dēļ vai arī tā bijusi rēķinu kārtošana.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka vīrietis pērn bijis iesaistīts kāda sprādziena izmeklēšanas lietā. Viņš sākotnēji turēts aizdomās par saistību ar kāda uzņēmēja spridzināšanu, taču nekādas apsūdzības viņam nav izvirzītas.

Aģentūras LETA arhīva materiāli liecina, ka pagājušā gada 3.jūlija rītā Rīgā, Lubānas ielā, noticis sprādziens, kurā smagi cietis uzņēmējs Viktors Gornaks. Martā tajā pašā vietā neskaidros apstākļos nodegusi viņa uzņēmuma automašīna.

Gornaks bijis uzņēmuma "Vikauto" līdzīpašnieks. Uzņēmuma dibināšanā savulaik piedalījies par cigarešu kontrabandu Vācijā notiesātais un tā dēvētajā Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietā apsūdzētais Mihails Gidals.

"Vikauto" teritorijā 2003.gada septembrī atrasta liela kontrabandas cigarešu krava, kurā bijuši desmit miljoni "Prince" markas cigarešu. Vēlāk uzņēmums atzīts par maksātnespējīgu.

Maksātnespējīga ir arī šodien nogalinātajam uzņēmējam piederējusī firma "Vikauto Logistika", kas reģistrēta tajā pašā adresē Lubānas ielā, kurā "Vikauto". Formāli gan nekas abus uzņēmumus nesaista.

Pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, Peredeļskis bija līdzīpašnieks vismaz piecās firmās. Neviena no tām gan nav plaši pazīstama.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Peredeļskis ir Gornaka znots, taču laulību tuvākajā laikā bija paredzēts šķirt.

Gornaka meita Jūlija Peredeļska tiesā pieprasījusi laulības šķiršanu ar Peredeļski, lūgusi sadalīt kopmantu un saskarsmes tiesības ar bērnu. Šo lietu Rīgas apgabaltiesa bija plānojusi skatīt šā gada 1.jūnijā, informēja tiesā.

Peredeļskis savukārt lūdzis Vidzemes priekšpilsētas tiesu noteikt saskarsmes tiesības un atsevišķu apgādību. Šī lieta 2006.gada martā nosūtīta pēc piekritības Centra rajona tiesai un gaida savu izskatīšanu.

Peredeļska ir līdzīpašniece visās firmās, kurās daļas piederēja arī Peredeļskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!