Foto: DELFI
Piektdien, 19. jūnijā, īsi pēc pulksten 9 no rīta pie vienas no ieejām Mūkusalas biznesa centrā Rīgā notikusi apšaude, kuras laikā ievainots cilvēks, novēroja portāls "Delfi".

Maskots cilvēks izdarījis vairākus šāvienus ar ieroci. Apšaudē cietis viens vīrietis, kurš sašauts mugurā.

Kā novēroja portāls "Delfi", uzbrucējs bija melnā sejas maskā, ģērbies haki krāsas biksēs un tumšas krāsas kreklā. Pēc uzbrukuma viņš no notikuma vietas aizmucis.

Īsi pirms pulksten 17 Valsts policijā portālam "Delfi" norādīja, ka likumsargi ir ieguvuši izmeklēšanai svarīgu un noderīgu informāciju saistībā ar šorīt notikušo uzbrukumu. Taču izmeklēšanas interesēs policija plašāku informāciju nesniedz.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība) un 15. panta 4. daļas par pabeigtu un nepabeigtu noziedzīgu nodarījumu.

Ap pulksten 17 likumsargi šāvēju vēl nebija notvēruši.

Kā iepriekš informēja Valsts policija, likumsargi piektdienas rītā pēc pulksten 9 saņēma izsaukumu uz Pārdaugavu, kur uz ielas sašauts vīrietis. Policisti devās uz notikuma vietu, tāpat arī notikuma vietā ieradās mediķi, kuri sašautajam vīrietim sniedza pirmo palīdzību un nogādāja medicīnas iestādē.

Sākotnējā informācija liecina, ka kāda persona uz ielas ar pagaidām nenoskaidrotu ieroci sašāva citu vīrieti, pēc kā aizbēga no notikuma vietas.

Saistībā ar notikušo tiks uzsākts kriminālprocess un skaidroti notikušā apstākļi, tostarp nozieguma motīvs. Tāpat policija šobrīd skaidro iespējamā šāvēja identitāti un atrašanās vietu.

Kā novēroja portāls "Delfi", uzbrukumā cietušais izmantoja pie biroju centra novietoto automašīnu "Opel", kuru nu ir norobežojuši likumsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!