Foto: F64

Saulkrastos pie kāda rūdīta narkotigoņa un šo vielu lietotāja policija atradusi metadona un klonazepāma tabletes, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Saulkrastu policisti saņēmuši informāciju, ka kāds vīrietis glabā un tirgo narkotiskās vielas. Otrdien, 17.jūnijā, policisti devās uz norādīto adresi un aizturēja 1970. gadā dzimušu narkotisko vielu tirgoni.

Pārbaudot aizdomās turamo narkotiku tirgotāju, policisti pie viņa atrada 160 mililitrus metadona un 57 klonazepāma tabletes. Metadons ir pretsāpju līdzeklis, kas rada līdzīgu iedarbību kā heroīns un morfīns, savukārt klonazepāms ir miega zāles ar spēcīgu iedarbību, kas var radīt atkarību.

Šobrīd ir sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā un narkotisko vielu neatļautu realizēšanu.
Šādam noziegumam likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!