Policijas darbinieki kāda vīrieša dzīvesvietā Kalupes ielā, Rīgā, atraduši mīnu MON-50 un palaišanas mehānismu, informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns. Mīna atrasta pie 1976.gadā dzimušā Ērika Udrasova, kurš par kāda veikala spridzināšanu notiesāts ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem.
Par veikala spridzināšanu Olainē šā gada vasarā tika aizturēts arī 1975.gadā dzimušais Sergejs B., kurš patlaban vēl tikai gaida tiesu. Policija noskaidrojusi, ka spridzekļa pasūtītājs bijis 1949.gadā dzimušais baldonietis Aleksandrs K., kurš saistībā ar veikala spridzināšanu Olainē tika aizturēts šā gada jūlija vidū. Mīna bijusi paredzēta kāda veikala spridzināšanai Struktoru ielā, Rīgā. Kā iemesls tiek minēts izspiešana.

Aleksandrs K. bijis līdzīpašnieks firmai, kurai piederēja gan spridzinātais veikals Olainē, gan veikals Struktoru ielā. Aleksandram K. kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, kas ir spēkā līdz 17.septembrim, tomēr tiesa 11.septembrī, kad skatīts lūgums par sankcijas termiņa pagarināšanu, atteikusi pagarinājumu.

Kopumā aizturēti trīs vīrieši, kuri apsūdzēti par sprādziena organizēšanu veikalā "Sēta" Olainē, Zemgales ielā 6a. Sprādzieni veikalā notika 2000.gada 31.decembrī un šā gada 17.janvārī.

Janvārī veikalā spridzināšanā tika izmantots 800 līdz 900 gramu trotilam ekvivalents spridzeklis. Sprādzienā cilvēki necieta. Ļaundari bija uzkāpuši uz veikala jumta un caur ventilācijas lūku iemetuši veikalā spridzekli. Sprādzienā sagruva divas pārtikas veikala ārējās sienas, iegruva daļa jumta un tika bojātas visas ēkas iekšējās sienas. Sprādzienu izdarīšanas motīvs bija konkurences cīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!