Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 6. oktobrī, Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju no kādas izglītības iestādes darbinieces, ka skolā atrodas puisēns, kuram bail doties mājās, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Ierodoties notikuma vietā, sastapta skolotāja ar zēnu. Sieviete kārtības sargiem pastāstījusi, ka skolnieks pie viņas vērsies pēc palīdzības un paskaidrojis, ka iepriekšējā dienā starp viņa māsu, kas ir puisēna aizbildne, un viņas vīru izcēlies konflikts.

Strīda laikā vīrietis piekāvis laulāto. Visu notiekošo vērojis zēns. Vēlāk vardarbīgais laulenis piedraudējis zēnam ar fizisku izrēķināšanos un ievietošanu bērnu namā, ja par notikušo stāstīs policijai.

Policisti devušies uz zēna dzīvesvietu, taču tajā neviena nebija. Kārtības sargi telefoniski sazinājušies ar iepriekšējā dienā cietušo puisēna aizbildni. Sieviete pēc neilga brīža atnākusi no pastaigas un pastāstījusi, ka par nodarītajiem miesas bojājumiem iepriekšējā naktī vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, kā arī izteikusi vēlmi tuvākajā laikā šķirt laulību.

Sieviete bijusi informēta gan par iespēju nepieciešamības gadījumā atkārtoti vērsties policijā, gan par iespēju doties uz krīzes centru līdz tiks nokārtotas abu attiecības. Tāpat policisti atgādinājuši par iespēju nošķirt varmāku no ģimenes un noteikt tuvošanās aizliegumu.

Puisēns sarunas laikā nomierinājies un izteicis vēlmi ar māsu doties mājās. Apskatot zēna dzīvesvietu, nekas neliecināja, ka pašreizējā dzīvesvieta būtu nepiemērota vai kādā citā veidā traucētu zēna attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!