Foto: Valsts policija

Šī gada 25. martā Valsts policija (VP) sadarbībā ar pretterorisma vienību "Omega" Rīgā un Saulkrastos aizturēja piecus vīriešus saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Vairākās kratīšanās likumsargi izņēma aptuveni 28 kilogramus marihuānas, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Ance Rozīte.

VP iepriekš tika saņemta informācija par vairākām personām, kuras, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Likumsargi sadarbībā ar pretterorisma vienību "Omega" pagājušajā nedēļā, 25. martā, saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti Rīgā aizturēja kādu Igaunijas pilsoni, pie kura automašīnā atrada aptuveni sešus kilogramus marihuānas.

Turpinot izmeklēšanu, aizdomās par narkotisko vielu nelikumīgu apriti aizturētas vēl četras personas gan Rīgā, gan Saulkrastos.

Aizturētie ir 1987.,1955. un 1983. gadā dzimuši Latvijas pilsoņi, kā arī divi 1997. un 1988. gadā dzimuši Igaunijas pilsoņi.

Policisti kriminālprocesa ietvaros veica astoņas kratīšanas aizturēto vīriešu dzīvesvietās un automašīnās, kur kopumā atrasti un atsavināti vēl aptuveni 22 kilogrami marihuānas.

Likumsargi noskaidroja, ka visas iesaistītās personas nodarbojās ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Igaunijas pilsoņi Latvijā bija ieradušies, lai iegādātos narkotikas, kuras, visticamāk, bija paredzētas Igaunijas un Skandināvijas tirgum.

Četriem aizturētajiem vīriešiem tiesa 27. martā piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Latvijas pilsoņi iepriekš jau ir nonākuši policijas redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!