Foto: Valsts policija

Pirmdienas, 25. jūnija rītā Valsts policija Rīgā pie kādas automašīnas stūres pieķērusi vīrieti, kurš transportlīdzekli vadījis bez tam paredzētajām tiesībām. Lai likumsargi nereģistrētu pārkāpumu, šoferis mēģinājis no policijas "atpirkties" ar 100 eiro.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 25. jūnija rītā Rīgā Valsts policijas darbinieki apturējuši kādu "Ford" markas automašīnas vadītāju, kurš Grostonas ielā pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus.

Policisti pārbaudē konstatējuši, ka 1946. gadā dzimušais vīrietis pie stūres sēdies bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Cenšoties izvairīties no soda, vīrietis likumsargam piedāvājis kukuli 100 eiro apmērā. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess un saskaņā ar likumu vīrietim draud sods ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, naudas sods vai piespiedu darbs.

Policijas apkopotie dati liecina, ka šogad pirmajos piecos mēnešos fiksēti 37 gadījumi, kad ceļu policijas darbiniekiem piedāvāts kukulis ar cerību, ka amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, ļaus izvairīties no soda. No tiem 17 gadījumos kukuli piedāvājis ārzemnieks.

Kā liecina statistikas dati, visvairāk - 20 kukuļdošanas gadījumu - fiksēti Zemgales reģionā. Latgales reģionā tādi bijuši astoņi, bet gan Rīgas, gan Vidzemes, gan Kurzemes reģionos kukulis likumsargiem piedāvāts trīs gadījumos.

Kopējais piedāvāto kukuļu apmērs šajā laikā ir 3500 eiro, no kuriem lielākais likumpārkāpēju piedāvātais kukulis policijas darbiniekiem ir 500 eiro, savukārt mazākais – 10 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!