Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) Cēsīs no aprites izņēma teju 17 tūkstošus cigaretes un 425 litrus nelikumīga alkohola, kā arī vairākus šaujamieročus un patronas. Tāpat aizturētas trīs personas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Likumsargi vasarā saņēma informāciju par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju. Saistībā ar saņemto informāciju tika uzsākts kriminālprocess un veikts mērķtiecīgs darbs, lai atklātu šo noziegumu.

Izmeklēšanas un operatīvo darbību rezultātā policisti veica sankcionētas kratīšanas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Kratīšanu laikā atrasti un izņemti 16 759 dažādu marku nelikumīgi glabātas cigaretes bez Latvijas akcīzes preču markām, 425 litri nelikumīga alkohola, vairāk nekā 10 000 eiro, kas, iespējams, iegūti noziedzīgā kārtā, trīs nelikumīgi ieroči un divi ieročiem līdzīgi priekšmeti, 164 dažāda kalibra nelikumīgi glabātas ieroču patronas.

Sadarbībā ar Pārtikas veterināro dienestu konstatēta un izņemta nelikumīgi apstrādāta medību produkcija – 2654 gaļas konservi metāla bundžās un aptuveni 30 kilogrami desas. Tāpat vienā objektā konstatēts nelikumīgs elektrības pieslēgums.

Saistībā ar šo noziedzīgo nodarījumu aizturēti 1979., 1948. un 1986. gadā dzimuši vīrieši. Vīriešiem ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 221.6 panta un 221.panta otrās daļas, proti, par iespējamu nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizāciju nelielā apmērā un uzglabāšanu ievērojamā apmērā. Tāpat ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas – par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča izgatavošanu, remontēšanu, glabāšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!