Vidzemes kriminālpolicija pie kāda 1967.gadā dzimuša Valmieras iedzīvotāja atradusi 350 gramus marihuānas aptuveni 3500 latu vētrtībā, informē Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs.

Kratīšanā vīrietim lietošanā nodotajās telpās policija atradusi trīs briketes ar safasētu marihuānu. Šādā veidā iesaiņota marihuāna Vidzemē atklāta pirmo reizi, kas liecina, ka tā, iespējams, Latvijā ievesta no citas valsts, bet tas sīkāk tiks noskaidrots izmeklēšanā, norāda policija.

Ekspertīzē noskaidrots, ka kopējais marihuānas svars ir aptuveni 350 grami, kas ir sevišķi liels apmērs.

Vīrietis jau iepriekš bijis policijas redzeslokā un aizturēts uz Krievijas – Latvijas robežas par nelegāla alkohols un cigarešu kontrabandu. Ir aizdomas, ka vīrietis narkotikas lieto arī pats.

Policija norāda, ka marihuānas vidējā tirgus vērtība ir 10 lati gramā, tātad kopējā izņemto narkotiku vērtība ir aptuveni 3500 latu.

Vīrieša auto atrasta arī safasēta, pārdošanai sagatavota marihuāna.

Pirmdien tiesa vīrieti apcietinājusi. Policija uzsākusi kriminālprocesu par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!