Pēdējā mēneša laikā Rīgā būtiski pieaugusi deviņu līdz 15 gadus vecu BMW vieglo automašīnu zādzību skaits, policija šo tendenci skaidro ar šādu automašīnu īpatsvara pieaugumu galvaspilsētā un līdz ar to lielāku pieprasījumu pēc to detaļām ar noziedzīgajām struktūrām saistītajās autokapsētās.
Vēl viens no BMW zādzību pieauguma iemesliem varētu būt autozagļu "panākumi" tieši šo automašīnu piedāvāšanā īpašniekiem tos izpirkt, pieļāva Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) 12. (autozādzību atklāšanas un novēršanas) nodaļas priekšnieka vietnieks Andris Stūrainis.

"Ja autozagļi, kuru "brālībā" valda ļoti laba informētība par "kolēģu" darba rezultātiem, uzzina, ka pēdējā laikā tiem izdevies īpašniekiem pret atlīdzību atdot vairāk kāda veida automašīnu nekā parasti, arī pārējie uz konkrētām automašīnu grupām neorientētie zagļi "pārslēdzas" uz šīm automašīnām," skaidroja Stūrainis.

Viņš tāpat apstiprināja, ka autozagļu populārāko auto vidū galvaspilsētā joprojām ir arī "vidēja vecuma" no 1988. līdz 1995.gadam Vācijā ražotie auto - "Volkswagen" un "Audi".

"Tas taču redzams katrā lietoto automašīnu autoplacī, ka nospiedošā pārsvarā tur ir padsmitgadus veci [VW] "pasāti" un "muciņas" ["Audi 80"]," pauda RGPP 12.nodaļas priekšnieka vietnieks. "Un, ja to daudz ir tirdzniecībā, tātad tikpat daudz to nonāk arī pie jauniem īpašniekiem, un pēc kāda laika tiem ir vajadzīgas detaļas. Taču "šrotos" zagļi nodod tikai tos BMW, "Audi" un VW, kurus to īpašnieki atteikušies izpirkt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!