Naktī uz trešdienu Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci pamanījuši vairākus jauniešus, kuri Krišjāņa Barona ielā pieskrējuši pie 6. maršruta tramvaja un sākuši to spārdīt, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Sekojot videonovērošanas darbinieku norādēm, auto patruļas darbinieki Raiņa bulvārī panākuši visus piecus jauniešus. Ieraugot policijas tuvošanos, pārkāpēji nošķīrušies viens no otra un metušies bēgt.

Policistiem piebiedrojusies vēl viena netālu esošā auto patruļa. Viens no jauniešiem ieskrējis strupceļā un uzrunājis policistu necenzētā krievu valodas leksikā, ieķēries policistam formas tērpā un ar elkoni centies vairākkārtīgi iesist policistam galvas rajonā.

Policists jaunieti nogāzis zemē un saslēdzis roku dzelžos. Sarunas laikā radās aizdomas, ka jaunieši lietojuši apreibinošās vielas. Personas datu pārbaudē atklājās bēgšanas un agresīvās uzvedības iemesls, proti, jaunietis bija izsludināts meklēšanā.

Tikmēr pārējiem notikumā iesaistītiem policistiem izdevies aizturēt vēl divus jauniešus. Viens no viņiem atteicies nosaukt savus personas datus, tāpēc jaunieši nogādāti Valsts policijas iecirknī, kur noskaidrota trešā jaunieša identitāte.

Pārkāpēji nogādāti Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, kur mediķi papildus alkohola pārbaudēm diviem jauniešiem noteica arī narkotiku ekspertīzi.

Pēc pārbaudēm jauniešiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu. Diviem jauniešiem, kuri vēl nebija sasnieguši 16 gadu vecumu, noformēts vēl viens administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos publiskā vietā bez vecāku vai viņu aizstājēju klātbūtnes.

Meklēšanā izsludinātais jaunietis nogādāts atpakaļ Valsts policijas iecirknī, savukārt abi pārējie jaunieši pēc protokolu saņemšanas nogādāti dzīvesvietās, kur nodoti vecākiem.

Divu jauniešu identitāte vēl tiek skaidrota.

Policija piebilst, ka gadījumā, ja apstiprināsies mediķu aizdomas par narkotisko vielu lietošanu, jaunieši papildus tiks saukti pie atbildības par narkotisko vielu lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!