Foto: Publicitātes attēls

Trešdien, 11. novembrī, Valsts policija neilgi pēc laupīšanas Vecrīgā aizturējusi piecus jaunus vīriešus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

11. novembrī ap pulksten 2:00 Rīgas Centra iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz Kalēju ielu, kur notikusi laupīšana. Notikuma vietā policisti sastapuši divus jauniešus, kuri pastāstīja, ka viņus tikko aplaupījusi un piekāvusi piecu jaunu vīriešu grupa.

Cietušie jaunieši policistiem paskaidrojuši, ka abi gājuši pa ielu, un viņiem pretī nākusi piecu personu grupa. Sākotnēji vīriešu grupa vaicājusi cigaretes un lūgusi mobilo telefonu, lai kādam it kā piezvanītu. Abi jaunieši uz lūgumu nav reaģējuši.

Ļaundari sadusmojušies par atteikumu, tādēļ sākuši konfliktu, kas pārvērties kautiņā. Piecu personu grupa piekāvusi abus jauniešus, un vienam no cietušajiem atņēmuši mobilo telefonu un naudu. Pēcāk ļaundari aizbēguši, bet cietušie izsaukuši policiju.

Cietušie jaunieši norādījušu policistiem vainīgo personu pazīmes. Pārbaudot apkārtni, likumsargi jau pēc neilga laika pamanījuši aprakstam līdzīgas personas un aizturēja 1993. gadā, 1994. gadā, 1995. gadā, 1996. gadā un 1997. gadā gadā dzimušus vīriešus.

Aizturētās personas likumsargi nogādājuši iecirknī. Policisti noskaidrojuši, ka viņi jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem.

Policistiem izdevies atgūt nolaupīto telefonu, savukārt pret aizturētajiem sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!