Foto: DELFI

Madonas novadā, piedegot ēdienam, cietis 14 gadus vecs jaunietis, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pirmdien, 18.maijā, VUGD saņēmis izsaukumu uz Madonas novada Aronas pagastu, kur no kāda dzīvojamās mājas dzīvokļa nākuši dūmi.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka četrstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī bija piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetru platībā un ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Ugunsgrēkā cieta 14 gadus vecs jaunietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 28 izsaukumus. Kopumā tika dzēsti 13 ugunsgrēki, veikti 12 glābšanas darbi un saņemti trīs maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

VUGD aicina iedzīvotājus neatstāt bez pieskatīšanas ēdienu uz plīts. Tāpat VUGD iesaka mājās uzstādīt dūmu detektorus, jo tas ir viens no veidiem, kā laikus pamanīt iespējamo ugunsnelaimi.

Savukārt Rīgā, Raiņa bulvārī, kāda 80 gadus veca sieviete bija pakļuvusi zem trolejbusa. Ugunsdzēsēji ar tehnikas palīdzību pacēla trolejbusu, izvilka cietušo sievieti un nodeva viņu neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem

Un Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, ugunsdzēsēji palīdzēja kādai 63 gadus vecai sievietei, kurai roka bija iesprūdusi starp dīvāniem. Iekļūstot dzīvoklī caur logu, ugunsdzēsēji atbrīvoja sievietes roku un nodeva viņu neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!