Foto: DELFI
Trešdien, 2. decembrī, Rīgā divi vīrieši kādai sievietei piedraudējuši ar ieroci un nolaupījuši somiņu un virsjaku, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Trešdien ap pulksten 21:30 Rīgas Teikas iecirknis saņēmis izsaukumu no kādas sievietes. Viņa norādījusi, ka pirms brīža tikusi aplaupīta. Laupīšana notikusi brīdī, kad sieviete izgājusi no kāda nama kāpņutelpas. Pie viņas pienākuši divi vīrieši maskās un, piedraudot ar ieroci, ievilkuši viņu krūmos.

Abi laupītāji pieprasījuši sievietei atdot personīgās mantas – somiņu un virsjaku. Ieguvuši laupījumu, abi vīrieši devušies projām.

Sieviete policistiem atklājusi, ka abu vīriešu sarunas laikā viens no laupītājiem otru uzrunājis pēc iesaukas. Šī informācija palīdzējusi policistiem noskaidrot iespējamās noziegumā iesaistītās personas.

Dažu stundu laikā Teikas iecirkņa kriminālpolicija sadarbībā ar patruļpoliciju aizturējusi abus laupītājus. Tiesa viņiem piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Kratīšanā pie viena no aizturētajiem likumsargi atraduši ieroci, kā arī sievietei nolaupītās mantas.

Policija pieļauj, ka abi laupītāji sievieti iepriekš jau pazinuši.

Abi aizturētie iepriekš tiesāti par mantiskiem noziegumiem. Šoreiz pret viņiem sākts kriminālprocess par laupīšanu, kas izdarīta, lietojot šaujamieročus.

Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!