Divi pagaidām nenoskaidroti maskās tērpti vīrieši ceturtdienas pievakarē, piedraudot ar pistoli, Tukuma rajona Slampes pagastā mēģinājuši aplaupīt kādu degvielas uzpildes staciju.
Valsts policijas preses dienestā BNS uzzināja, ka ļaundari ap plkst.18.30 benzīntanka operatorei piedraudējuši ar pistoli un iebaidīšanai sašāvuši arī datora monitoru. Taču tad viņi iztraucēti un steigšus pametuši notikuma vietu tumši zilā "Opel Omega" automašīnā.

Tukuma rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Helmuts Lukačovs BNS pastāstīja, ka noziedzniekus iztraucējusi kāda automašīna, kas tobrīd iegriezusies degvielas uzpildes stacijā papildināt degvielas rezerves. Viņš arī uzteica benzīntanka operatores 1954.gadā dzimušās Ingrīdas drosmi, kura neesot nobijusies no uzbrucēju draudiem, turklāt brīdī, kad viņai pavēlēts atvērt kases aparātu, nospiedusi trauksmes pogu.

Ierosināta krimināllieta par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Krimināllikums par šo noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no sešiem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tukuma kriminālpolicijas priekšnieks pauda cerību, ka policijai jau tuvākajā laikā izdosies aizturēt laupītājus, jo policijai esot zināmas vairākas pazīmes, kas atvieglojot aizdomās turamo meklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!