Foto: Shutterstock

Jaungada dienā kāds 1971. gadā dzimis vīrietis Rīgā uz ielas aplaupījis sievieti, pievācot viņas somu un virsjaku, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Ap pulksten 17 policisti devās uz Skuju ielu, kur kāds vīrietis, draudot ar nazi, aplaupījis sievieti. Viņa likumsargiem pastāstījusi, ka devusies mājās, taču tad pie viņas piegājis vīrietis, liekot viņai atdot somu. Sieviete atteikusies. Tad vīrietis izvilcis nazi un līdztekus kārotajai somai atņēmis arī viņas virsjaku.

Drīz vien VP nāca uz pēdām 1971. gadā dzimušam vīrietim, kurš jau iepriekš policijas redzeslokā nonācis par sevišķi smagiem noziegumiem. Policija piebilst, ka aizturēšanas brīdī viņš bijis 1,8 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Nolaupītās mantas policisti atdeva to īpašniecei. Savukārt pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, kas saistīta ar vardarbības piedraudējumu. Par to vīrietim draud līdz pat pieciem gadiem ilgs cietumsods vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija, 1. janvāris Latvijā bijis salīdzinoši silts, gaisa temperatūrai svārstoties robežās no +5 līdz +8 grādiem. Turklāt sešās novērojumu stacijās labots siltuma rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!