Prokurors ap pulksten 18.20 ar savu braucamo "Audi 100" braucis Rīgas virzienā pa šosejas labo pusi, bet tad pēkšņi iebraucis pretējā braukšanas joslā. Pretimbraucošais "Hyndai" no sadursmes centies izvairīties, taču tas nav izdevies.

Automašīnā "Hyndai" atradušies trīs cilvēki - vīrs ar sievu un viņu dēls. Sadursmē cieta visi auto pasažieri, pie samaņas palika tikai sieviete. Šoferis triecienā ar galvu bija izsitis sānu logu un zaudējis samaņu.

Cietušo iesniegumā, ko plānots nosūtīt Ģenerālprokuratūrai, norādīts, ka pēc negadījuma pie sasistā auto pienācis Koļcovs, kurš nav reaģējis uz cietušo lūgumu izsaukt mediķus. Koļcovs kādu laiku pastāvējis, pēc tam sācis stādināt garāmbraucošās automašīnas, kuras nav stājušās. Pēc tam Koļcovs iesēdies savā automašīnā.

Cietušajai sievietei pēc brīža pašai izdevies sazvanīt ātro palīdzību. Pēc 15 minūtēm prokurors izkāpis no auto, pienācis pie guļošā vīrieša un sācis viņu pētīt. Vēl pēc brīža prokurors ieraudzījis cietušajam no kabatas izkritušas iesnu zāles, tās pacēlis un sācis pētīt.

Cietušais lūdzis sniegt viņam palīdzību, taču prokurors uz to nav reaģējis, līdz pēc piecām minūtēm ieradušies mediķi, apgalvots iesniegumā.

Cietušais vīrietis un viņa dēls nogādāti slimnīcā. Ģimenes tēvam konstatēts smadzeņu satricinājums un asins izplūdums galvā, tādēļ nekavējoties veikta galvas operācija.

Savukārt dēlam slimnīcā konstatēts atslēgas kaula lūzums.

Vēl pēc desmit minūtēm, kad bija ieradušies mediķi, negadījuma vietā ieradušies policijas darbinieki, kuri sākuši apsekot notikuma vietu. Cietušie atceras, ka negadījumā vainīgais liecības sniedzis, ar kabatas lakatiņu aizsedzot muti.

Pēc nelaimes no prokurora pieņemti paskaidrojumi, pēc kā viņš atlaists mājās. Cietušo ģimenes loceklis, kurš negadījuma brīdī neatradās automašīnā, vēlāk policijā noskaidrojis, ka Koļcovam veiktajā alkohola testā uzrādītas 2,69 promiles alkohola.

Cietušie iesniegumā ģenerālprokuroram Jānis Skrastiņam lūdz ierosināt krimināllietu pēc kimināllikuma panta par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas noticis alkohola reibumā.

Valsts policijā BNS apstiprināja, ka avārija uz Jūrmalas šosejas notikusi, taču netiek sniegtas ziņas par cietušajiem un iespējamajiem vainīgajiem. Policijā arī skaidroja, ka šobrīd notiek negadījumā vainīgo noskaidrošana.

Ar prokuroru Koļcovu BNS pagaidām neizdevās sazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!